Leer Berdien kennen
Wie is Berdien

Ik woon in Oirschot en ben getrouwd met Andre, trotse moeder van Eline, Kim en Max, baasje van onze New Foundlander Diesel.

Ik ben werkzaam geweest in de gezondheidszorg, begonnen als ziekenverzorgende, een tijdje afdelingshoofd geweest, daarna als wijkziekenverzorgende.

Zorg bieden bij de mensen thuis, ik kwam daar als gast. Erg persoonlijk werk wat ik ook jaren met veel plezier heb gedaan. Tijdens mijn werk heb ik mensen mogen bijstaan in de laatste levensfase. Ik heb geleerd te luisteren naar ongesproken woorden, wensen aan te voelen.

Doordat mijn moeder op 69-jarige leeftijd plotseling overleed na een medische misser, had ik behoefte om me meer te gaan verdiepen in de uitvaartwereld en nabestaanden te mogen ondersteunen bij de invulling van een persoonlijke uitvaart. Hiervoor volg ik momenteel de Post HBO opleiding “ ritueel begeleiden bij afscheid” bij het Moment in Amersfoort.

Ik wil graag iets betekenen voor de nabestaanden.

Samen met liefde en zorg vorm geven aan het afscheid, zodat u met een warm gevoel kunt terugkijken.

Mijn kracht is mijn rustige, flexibele en persoonlijke benadering, met veel ruimte en respect voor ieders persoonlijke wensen.

In de korte tijd tussen overlijden en de dag van de uitvaart is het dikwijls erg moeilijk om een persoonlijke afscheidsviering vorm te geven. Vaak ontbreekt de tijd en ook de inspiratie. Naast uw eigen verdriet en emoties zal dit extra veel van u vergen. Daarom bied ik u mijn diensten aan om dit afscheid te begeleiden. Begeleiding bij afscheid betekent samen zoeken naar woorden, muziek, symbolen of rituelen. Het is belangrijk dat u de tijd en ruimte krijgt om de juiste keuzes te maken. Ik help u hierbij om het afscheid waardig, persoonlijk en betekenisvol te laten zijn. Dit doe ik samen met een Ritueel Begeleider.

Vier het Leven !

Al op jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met het overlijden van een dierbare. Hoewel dit zwaar, verdrietig en moeilijk was, ik was 18, heeft het mij ook geleerd om te genieten waar je kunt en niet uit stellen tot later.

Herinneringen die je later wilt hebben, moet je nu maken!