Logo Berdien Uitvaart Header

Berdien’s principe’s

  • Bevlogenheid: met veel liefde oefent Berdien haar vak uit. Juist omdat zij uit eigen ervaring weet hoe zij het verschil kan maken.
  • Eerlijk: zonder opsmuk, Berdien staat voor oprechtheid en transparantie. Eerlijkheid, ook over de kosten.
  • Respectvol: Berdien zorgt zelf voor de persoonlijke begeleiding en regelt de praktische zaken zodat u zelf respectvol afscheid kun nemen
  • Dienstbaar: gewend om uit haar verleden als wijkziekenverzorgster dienstbaar te zijn en daarbij de vraag van de ander te verstaan en te beantwoorden.
  • Interesse: Berdien wil graag weten wat u belangrijk vindt zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden op basis van informatie. Berdien geeft graag inzicht in de mogelijkheden en adviseert waar nodig. Geen gemiste kansen omdat je het niet weet maar omdat er een keuze gemaakt kan worden
  • Eigen familiekamer ’n Laatste Groet, Harnasweg 1 te Oirschot. Mocht u ervoor kiezen om wat voor reden dan ook dat een thuisopbaring niet mogelijk of wenselijk is. dan kan de opbaring plaatsvinden in deze intieme familiekamer waar u de sleutel van krijgt en op ieder gewenst moment naar uw geliefde kunt gaan wanneer u dat wilt.
  • Niets moet, veel mag. Berdien zal u bij zoveel mogelijk aspecten betrekken zodat het afscheid persoonlijk wordt. Een passend en persoonlijk afscheid helpt het verdriet te delen en kan de pijn verzachten.

Wat moet & wat mag?

Wat moet je doen als iemand net is overleden?

Als iemand overleden is, is er geen reden voor haast! Alleen in extreme omstandigheden is direct handelen gewenst.

Wanneer je verdrietig bent, kijk dan opnieuw in je hart en zie dat je huilt om wat je vreugde schonk

Berdien

Als iemand van wie je houdt komt te overlijden, sterft er ook iets in jezelf. Verdriet en rouw kunnen je overspoelen, overweldigen. Niemand ontkomt aan deze ingrijpende en verdrietige ervaring. Daarom zijn er rituelen rondom de dood. Manieren om samen stil te staan bij de betekenis van afscheid nemen. Wie op een persoonlijke manier afscheid wil nemen rond het overlijden van een geliefde, tijdens de uitvaart en daarna, kan bij Berdien terecht.

Afscheid nemen van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. De momenten net na het overlijden, de moeilijke tijd tot de begrafenis of crematie en ook de uitvaartplechtigheid zelf blijven je de rest van je leven bij. Door de tijd te nemen voor een persoonlijke aanpak probeert zij de nabestaanden alle keuzes bewust te laten maken en belangrijke beslissingen zelf te laten nemen.

Mensen denken wel eens dat een persoonlijk afscheid betekent dat er van alles uit de kast wordt gehaald om de gebeurtenis zo bijzonder mogelijk aan te kleden en dus ook wel heel duur zal zijn. Maar het zijn juist vaak de kleine dingen die van waarde zijn.

Je kan bijvoorbeeld voor de rouwkaart een foto gebruiken van iets dat de overledene kenmerkte of van een plek die de familie dierbaar is. Bij een bloemstuk voor iemand die van tuinieren houdt zouden we bloemen uit de tuin kunnen gebruiken. Er kan een lied gezongen worden dat iemand mooi vond. Misschien wilt u de condoleance of dienst thuis houden of in een restaurant bij u in de buurt?

Het is iedere keer weer prachtig om te zien hoe een persoonlijk afscheid ontstaat dat echt past bij de overleden dierbare én bij de nabestaanden.

Iedereen verdient een persoonlijk afscheid. Warm en met de aandacht die ook in het leven aan elkaar is geschonken.

De ruimte, tijd en aandacht die u in deze fase nodig heeft, bieden wij u. Als uitvaartbegeleider staan wij u bij in de dagen na het overlijden van uw dierbare. Samen bereiden we een mooi en passend afscheid voor. Sámen omdat het úw afscheid van uw dierbare is, u geeft aan wat u wilt en in welk tempo. Wij vullen daarop aan waar het gewenst is: van de verzorging tot en met de dag van de uitvaart. Ook is nazorg een belangrijk aandachtspunt.

In de periode rond het afscheid is Berdien uw vertrouwde aanspreekpunt. Samen met u geeft zij vorm aan de uitvaart van uw dierbare.

“Ik kom niet als bedrijf, ik kom als Berdien

Afscheid is het begin van een herinnering.Verbinden en bevlogen aandacht bij leven en afscheid, dat is waar een persoonlijk afscheid voor staat. Een uitvaart moet recht doen aan de overledene en aan uw emoties. Bij het overlijden van een naaste, komt er veel op u af. Wij begeleiden u graag tijdens dit proces, dit doen wij met rust, aandacht, en liefde. Informeel en betrokken. Dit zodat u samen met familie en vrienden alle tijd heeft om in rust afscheid te nemen. Bij het overlijden van een vriend of familielid, komt er veel op u af. Het is een emotionele tijd, maar ook een tijd waarin veel geregeld moet worden. Berdien Uitvaartbegeleiding is een kleine, professionle en onafhankelijke uitvaartonderneming. Ongeacht waar u verezkerd bent verzorgt zij uw uitvaart. Persoonlijk, vanwege haar visie dat geen enkele begeleiding of uitvaart dezelfde kan en mag zijn. Ieder mens is puur en uniek. U mag afscheid nemen op uw eigen manier en in uw eigen tempo. Zij kijken niet op de klok, maar naar uw wensen. Zij denkt creatief mee om uw wensen te vertalen naar een warm en persoonlijk afscheid. U verdient die aandacht en zij geeft die graag. Berdien begeleidt, adviseert, draagt ideeën aan en denkt met u mee. Zij kan u van alles uit handen nemen, maar als u sommige zaken liever zelf doet, houd zij zich op de achtergrond. Het draait om u, uw verwerking, uw wensen en die van de overledene uiteraard.