Logo Berdien Uitvaart Header

Een persoonlijk afscheid voor een heldere prijs, dat is waar Berdien Uitvaartbegeleiding voor staat. Helder inzicht in de kosten zorgt voor rust, zodat u vooral bezig kunt zijn met de uitvaart en met afscheid nemen.

Wij nemen rustig de tijd om vorm te geven aan de uitvaart, met alle ruimte voor een persoonlijke invulling. Als geen ander weten wij hoe belangrijk een goed afscheid kan zijn bij het verwerken van een verlies.

Werkwijze en kosten

Ieder persoon is uniek, ieder uitvaart is uniek!

Als u Berdien belt in verband met een overlijden, dan komt zij, indien u dit wenst, zo spoedig mogelijk naar u toe. Tijdens deze eerste ontmoeting bespreken we de meest urgente zaken. In principe begeleidt Berdien u tijdens het gehele proces. U kunt haar ook bellen indien u kennis wilt maken of mogelijk al het een en ander wilt bespreken voor het overlijden.

In de daarop volgende dagen staat het invullen en voorbereiden voor het laatste afscheid centraal. Alles gaat stap voor stap, wij nemen de tijd voor u!

 

Onze werkwijze

Na een overlijden bepalen wij in overleg met u wat de wensen zijn met betrekking tot verzorging en opbaren. Wij werken met een professioneel team dat dag en nacht voor u klaar staat. Daarna gaan we stap voor stap verder met de organisatie voor het afscheid.

Een uitvaart is altijd een kostbare zaak. Berdien werkt vanuit persoonlijke aandacht voor de overledene en de nabestaanden. Iedere uitvaart is daarmee een individueel traject waarin we samen zoeken naar een passend en waardig afscheid. De uiteindelijke kosten van een uitvaart zijn uiteraard sterk afhankelijk van de wensen die u wilt realiseren. Het is goed te weten, dat u diverse kosten kunt beïnvloeden door voor alternatieven te kiezen. Hierin geven wij u graag advies.

Berdien Uitvaartbegeleiding staat voor transparantie. Dat vinden wij belangrijk.

Wij zijn open in onze werkwijze en zijn helder in de kosten die gemaakt worden bij een uitvaart. Voor de begeleiding en organisatie van het afscheid betaalt u een vast tarief (fee).
Alle andere diensten en producten berekenen we  aan u door.

Onafhankelijk advies

Mensen in rouw zijn kwetsbaar. Wij vinden het dan ook belangrijk dat wij u onafhankelijk advies kunnen geven. Dat kan alleen als wij géén enkel belang hebben bij de keuzes die u maakt. Ons enige belang is dat u de juiste keuzes maakt.
Na het bespreken van uw wensen ontvangt u binnen 24 uur een begroting van de kosten. Ongeveer 2 tot 3 weken na de uitvaart ontvangt u de definitieve factuur. Dat is één verzamelfactuur.

Uitvaartverzekering

Een begrafenis of crematie kost, ook afhankelijk van de wensen, behoorlijk wat geld. De één heeft hiervoor gespaard, terwijl de ander een uitvaartverzekering heeft afgesloten. In het laatste geval krijgen de nabestaanden een geldbedrag om de uitvaart te betalen of de verzekeringsmaatschappij regelt de uitvaart voor ze.

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen die je kunt afsluiten: een kapitaalverzekering en een natura verzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering

Het woord ‘kapitaal’ in deze uitvaartverzekering zegt het eigenlijk al: men verzekert een bepaald bedrag dat wordt uitgekeerd aan de nabestaanden bij overlijden. Of in overleg direct wordt uitgekeerd aan de uitvaartondernemer. U kunt het besteden op de manier die u wenst. Ook kunt u uw uitvaart laten regelen door wie u zelf wenst, dat hoeft niet via de verzekeringsmaatschappij.

Natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering wil zeggen dat men een pakket diensten verzekert. Als de uitvaart wordt uitgevoerd door of in opdracht van de verzekeraar, dan worden alleen deze diensten vergoed. Wat er vergoed wordt, staat op het polisblad. Wanneer men in dit geval afwijkt van het ‘standaardpakket’ of wensen heeft die niet in het pakket zijn verzekerd, zoals een advertentie in de krant, borrelhapjes in plaats van cake, of een niet standaard kist, worden die kosten afzonderlijk doorberekend.

 Berdien Uitvaartbegeleiding helpt ook met de afwikkeling van uw verzekering.

Wat voor uitvaartverzekering u ook heeft: het is belangrijk om te weten dat u altijd vrij bent in de keuze voor een uitvaartonderneming. Berdien Uitvaartbegeleiding is onafhankelijk en niet gebonden aan een uitvaartverzekeraar. Berdien kan ook de afhandeling van verzekering verder voor u regelen en zij kan u hierover vooraf informeren en adviseren.

Kosten

Wat kost een uitvaart? Dat is voor iedereen verschillend.
Wij blijven graag onafhankelijk.
De kosten voor een uitvaart door ons verzorgd zijn helder opgebouwd: 1 + 2 = 3

1. Ons tarief is vast, hierin zit:

  • organisatie en uitvoering van de uitvaart
  • nadat de arts het overlijden heeft vastgesteld, komen wij naar u toe (dag of nacht)
  • tot en met de dag van de uitvaart hebben wij dagelijks contact
  • regelmatige controle van de overledene
  • aangifte in de plaats van overlijden
  • persoonlijk ontwerp van de rouwkaart
  • drukklaar aanleveren van de rouwkaart bij de drukker
  • handboek afwikkeling nalatenschap


2. Kosten van derden,
gebaseerd op de keuzes van de familie.

Voor iedere uitvaart werken wij met verschillende partijen, hun facturen komen op de hoofdnota. Denk hierbij aan de kosten voor thuis opbaren of in een rouwcentrum, een sobere of een design grafkist, cremeren of begraven, type locatie, soort rouwvervoer, bloemen, catering et cetera. Zodra de meeste keuzes gemaakt zijn, maken wij een kostenindicatie. Voor de goede orde, wij hebben geen financieel belang bij de keuzes die gemaakt worden.

Wilt u weten wat een uitvaart op basis van uw wensen kost?  Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kostenindicatie.

Wat moet ik doen?

Wat te doen bij overlijden Bij overlijden van een geliefde, zal de (huis)arts het overlijden officieel vaststellen en wettelijke documenten invullen en tekenen. Daarna kunt u ons bellen, wij zijn dag en nacht bereikbaar: tel 06 424 808 26.

Het is prettig als een en ander klaar ligt: Papieren van de arts Paspoort of trouwboekje voor de officiële namen Polisblad van een uitvaartverzekering, indien van toepassing Kleding die de overledene zal dragen En daarna? Het eerste dat wij met u bespreken, is waar de laatste verzorging gaat plaatsvinden en wie erbij willen zijn of meehelpen. Als de verzorging heeft plaatsgevonden, richten wij ons op de rouwkaart en alle informatie die daarop komt. Denk daarbij aan de dag, tijd en locatie van het afscheid. In de dagen daarna komen stap voor stap onderwerpen aan bod als Bloemen Vervoer & route Opbouw van de ceremonie, muziek & sprekers Rituelen Catering.

wist je dat? Je bent vrij om te kiezen door wie je de uitvaart wilt laten verzorgen, ongeacht of, waar en hoe je verzekert bent.

EEN UITVAART REGELEN, PERSOONLIJK EN LIEFDEVOL

 

UITVAART REGELEN

U staat op het punt om een crematie of een begrafenis te regelen.

Bij een overlijden, breekt vaak een hectische tijd aan waarin u veel moet regelen. Wij staan u bij en helpen bij het regelen van allerlei praktische zaken en bij het maken van keuzes rond de uitvaart. Daarnaast willen we ook graag inspireren bij het regelen van de uitvaart. Persoonlijke aandacht staat daarbij altijd voorop.

Persoonlijk en passend afscheid

Wij nemen rustig de tijd om  het afscheid vorm te geven, waarbij we alle ruimte bieden voor een persoonlijke invulling. Een passend afscheid voelt voor iedereen anders. U kent uw naaste het beste en weet wellicht wat hij of zij zelf eventueel voor ogen had. U hebt altijd een vast aanspreekpunt en deze zorgt er nauwgezet voor dat alle details, zoals ze met u zijn afgesproken, worden uitgevoerd.

Keuzes en helderheid

Met onze onze brede kennis en ervaring begeleiden wij u met de beslissingen die genomen moeten worden. De keuze van de kist, de rouwkaart, de muziek, de locatie, condoleance.

Berdien Uitvaartbegeleiding onderscheidt zich door een persoonlijke aanpak te combineren met heldere prijzen. Nadat we alle specifieke wensen hebben besproken, krijgt u altijd een heldere transparante kostenbegroting.

Voor een afscheid in Liefde.