Logo Berdien Uitvaart Header

Over Berdien

Waarom ik voor de uitvaart heb gekozen

Ik woon in Oirschot en ben getrouwd met Andre, trotse moeder van Eline, Kim en Max, baasje van onze New Foundlander Diesel.

Ik heb, later in mijn werkzame leven, heel bewust gekozen om in de uitvaart te gaan werken. Voor sommige mensen is dit moeilijk om te begrijpen, omdat je als uitvaartbegeleider met veel verdriet in aanraking komt.

Ik ben werkzaam geweest in de gezondheidszorg, begonnen als ziekenverzorgende, een tijdje afdelingshoofd geweest, daarna als wijkziekenverzorgende. Zorg bieden bij de mensen thuis, ik kwam daar als gast. Erg persoonlijk werk wat ik ook jaren met veel plezier heb gedaan. Tijdens mijn werk heb ik mensen mogen bijstaan in de laatste levensfase. Ik heb geleerd te luisteren naar ongesproken woorden, wensen aan te voelen.

Doordat mijn moeder op 69-jarige leeftijd plotseling overleed na een medische misser, had ik behoefte om me meer te gaan verdiepen in de uitvaartwereld en nabestaanden te mogen ondersteunen bij de invulling van een persoonlijke uitvaart.

Wat mij aanspreekt is, dat ik mensen in een moeilijke periode van hun leven, kan bijstaan. Zodat ze later met een goed gevoel terug kunnen kijken op het afscheid. Want als men goed afscheid kan nemen, helpt dit met het verwerken en het verder kunnen leven met het verlies. Het is voor mij een eer om in de periode rond een overlijden samen met u het afscheid vorm te geven.

Berdien van de Ven – van Hest

Betrokken uitvaartbegeleider met rust, aandacht en deskundigheid

Begeleiden met liefde en aandacht voor alle gezinsleden en betrokkenen. Met haar rustige uitstraling en met een vleugje humor op zijn tijd, weet Berdien u op een prettige manier te ondersteunen bij een waardevol afscheid. Een afscheid dat past bij het leven dat is geleefd.

“Met rust, aandacht geef ik ruimte voor persoonlijke wensen en probeer ik om onzichtbaar, zichtbaar te zijn. Weten wanneer ik een stapje naar voren moet doen om mijn kennis toe te passen, maar ook wanneer ik een stapje naar achter moet doen wanneer het moment daarom vraagt.”

“Met liefde voor het leven in plaats van de zwaarte van het overlijden.”

Vier het leven,

geniet van de kleine dingen

en doe dat vandaag

want of dat morgen nog kan is maar de vraag.

Begeleiding bij uitvaartdiensten.

Berdien helpt bij de voorbereiden en uitvoeren van een mooi, persoonlijk afscheid. Centraal staan jullie wensen. Wat is belangrijk en waardevol? Wat past bij jullie en bij je overleden dierbare?

U bepaalt. Samen zorgen we voor een mooi afscheid.

Werkverleden

Mijn hele leven heb ik met mensen gewerkt. Ik ben van oorsprong wijkziekenverzorgster, ik ging bij mensen thuis de zorg verlenen die nodig was, waarbij de terminale zorg mij altijd erg aansprak.
Toen mijn man een eigen architectenbureau begon en de kinderen kwamen heb ik bewust voor mijn gezin gekozen en heb daarnaast bij Andre hand en spandiensten verricht. Nu mijn kinderen het huis uit gaan, heb ik de stap genomen en me bij laten scholen. Nu heb ik de ruimte om mijn hart te volgen en op een andere manier mensen bij te staan. In een vak waarbij mijn werkervaring, levenservaring en kwaliteiten goed van pas komen.

Sinds oktober 2016 ben ik werkzaam als zelfstandig uitvaartbegeleider
Een eigen onderneming geeft me de vrijheid om mijn ervaringen en kwaliteiten in te zetten op een manier die bij me past; persoonlijk en met veel zorg en aandacht. Modern en eigentijds waar het kan en met een groot respect voor bestaande tradities. Een uitvaartbegeleider als een gewoon mens, die oprecht en toegewijd samen met u, stap voor stap, invulling wil geven aan een unieke vorm van afscheid nemen.

Wat anderen over mij zeggen: passie, inlevingsvermogen, betrokken, warm en liefdevol

Het Team

Bij Berdien Uitvaartbegeleiding willen we u graag de allerbeste dienstverlening aanbieden. Dit betekent dat we alle tijd voor u nemen. We hechten veel waarde aan het geven van duidelijke informatie en begeleiden u het liefst in alle rust en stap voor stap, in het tempo dat bij u past. Ook de uitvaart wordt met veel zorg en een grote mate van nauwkeurigheid voor u geregeld. Ik heb er uitdrukkelijk voor gekozen dat u bij mij altijd te maken heeft met maar één contactpersoon, waardoor er een laagdrempelig contact is en ook heel belangrijk geen kans op miscommunicatie. Met een klein vast team willen we je in de week van het afscheid proberen te ontzorgen. Berdien regelt de uitvaart en is het vaste aanspreekpunt.

Haar werkgebied is omgeving Oirschot – Best – Moergestel – Haghorst – Diessen – Hilvarenbeek – Tilburg – Oost-West-Middelbeers – de Kempen – Vught – Reusel -Bladel – Veldhoven – den Bosch. Neem gerust contact op.

Vraag hier uw gratis wensenboekje aan.Mijn laatste wensenboekje.

Ook als het nog niet zo ver is, is het fijn om uw wensen vast te leggen. Zo voorkom je onduidelijkheid of nog erger discussies over wat uw laatste wensen zouden zijn geweest.

Vraag dit gratis wensenboekje aan en vul zelf alles in. Maak dit wel kenbaar aan uw omgeving en vertel waar u dit boekje bewaart.