Logo Berdien Uitvaart Header

Wereldlichtjesdag

Evenveel aandacht en liefde en toch anders.

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. 

Het maakt niet uit hoe oud het kind was. Of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!

We noemen de namen hardop rn hierdoor zijn de kinderen weer even onder ons. We voelen op dat moment de verbinding met elkaar. Het is een fijne manier om verdriet samen te delen.

Maar in het jaar 2020 is alles anders, ook bij Wereldlichtjesdag.

Als organisatie zijn wij gebonden aan de geldende coronaregels.ls organisatie zijn wij gebonden aan de geldende coronaregels. 

Geen herdenking zou niet kunnen, vinden wij. We willen graag op 13 december 2020 de overleden kinderen herdenken. En samen met jullie een moment stil zijn.

Er komt daarom een livestream-verbinding. Dat betekent dat wij zonder aanwezige ouders en belangstellenden, op 13 december vanaf 18:45 uur, een live-stream maken en uitzenden. 

Als organisatie zorgen wij voor het oplezen van de naam/namen van uw kind/kinderen. Uw aanwezigheid is helaas niet mogelijk. 

Graag willen wij de namen van de kinderen noemen en voor hen een kaarsje aanmaken. Wij vragen u om de namen van uw kind(eren) door te geven via wereldlichtjesdagoirschot@gmail.com.

Herinneren

Iedereen, jong en oud, die zich betrokken voelt bij het verlies van een kind, of het nu lang of kort geleden is overleden, is welkom. Indien u wenst dat de naam van het kind genoemd word gelieve dit per mail door te geven.

Op Wereldlichtjesdag worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de hele wereld

Samen staan we sterk.